Woningen ontruimd na plofkraak Bakkeveen

Woningen ontruimd na plofkraak Bakkeveen
17-10-2017 09:59 | Binnenland | auteur ANP

BAKKEVEEN - Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag een plofkraak gepleegd op een pinautomaat in Bakkeveen. Omdat er nog explosief materiaal was achtergebleven heeft de politie de omgeving een paar uur afgezet en tien woningen ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief verwijderd en brengt het op een veilige plek tot ontploffing.

Iets na 03.00 uur werden de omwonenden van een supermarkt aan de Duerswaldmer Wei in de Friese plaats gewekt door een harde knal. Al snel bleek dat de geldautomaat in de muur van de winkel was opgeblazen. De daders zijn na de kraak weggereden richting het nabijgelegen Haulerwijk. Of er iets is buitgemaakt kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen.

In Haulerwijk mislukte maandagochtend vroeg een plokkraak op een pinautomaat, Omdat er daar ook explosiegevaar was werden tien woningen ontruimd. De EOD haalde met behulp van een robot een vermoedelijk explosief uit de pinautomaat en bracht dat op een veilige plek tot ontploffing.

De politie heeft nog niemand aangehouden voor de mislukte plofkraak. Of er verband tussen de twee zaken is, is nog niet duidelijk.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden