Clicky

 Nog meer schadeclaims voor truckbouwers

Nog meer schadeclaims voor truckbouwers
16-10-2017 09:44 | Transport | auteur ANP

ZWOLLE - Ook advocatenkantoor De Haan begint een procedure tegen DAF en andere vrachtwagenfabrikanten die zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan kartelvorming. Inzet is compensatie aan bedrijven die door die verboden prijsafspraken duizenden euro's te veel hebben betaald voor vrachtwagens.

De Europese Commissie legde de vrachtwagenfabrikanten eerder al boetes op van in totaal bijna 3 miljard euro. Met uitzondering van Scania, dat volgens Brussel wel meedeed maar tot dusver weigerde te schikken, hebben alle deelnemers aan het kartel zich bij hun straf neergelegd.

Advocaat André Smink van het advocatenkantoor zegt enkele honderden gedupeerden te vertegenwoordigen die tussen 1997 en 2011 een vrachtwagen hebben gekocht. Zij zouden gemiddeld zo'n 10.000 euro te veel hebben betaald. Alle fabrikanten die hebben toegegeven in het vrachtwagenkartel actief te zijn geweest krijgen van Smink een dagvaarding door de bus.

Eerder begonnen claimorganisatie MKB-Claim en branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) al soortgelijke zaken. Ook transportverzekeraar TVM en verscheidene belangenbehartigers uit andere landen lieten eerder weten te werken aan collectieve claims tegen de truckfabrikanten.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats