Clicky


Schip Karel Doorman voor hulp naar Dominica

Schip Karel Doorman voor hulp naar Dominica
16-10-2017 09:10 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROSEAU - Het grootste schip van de Nederlandse marine, de Zr. Ms. Karel Doorman, is vol hulpgoederen onderweg naar het Caribische eiland Dominica. Het eilandstaatje met 73.000 inwoners werd vorige maand op verwoestende wijze getroffen door de orkaan Maria. Commandant Sim Schot liet via Twitter zien wat zijn schip allemaal meeneemt voor de bevolking.

"Binnen een dag de Karel Doorman beladen met meer dan 400 pallets rijst, blikken vis, bonen en bakolie'', schreef de commandant. "Daarnaast bergen bouwmateriaal als hout en golfplaten en trucks voor lokaal transport.'' De marine werkt nauw samen met andere organisaties, zoals het Wereldvoedselprogramma van de VN. De Karel Doorman heeft de spullen opgehaald in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek.

Orkaan Maria maakte een groot deel van de gebouwen op Dominica met de grond gelijk. Er vielen zeker vijftien doden. De Nederlandse marine stuurde eerder al de schepen Zr. Ms. Pelikaan en Zr. Ms. Zeeland naar het eiland om te helpen. Defensie benadrukte toen dat dit niet ten koste zou gaan van hulp aan Sint-Maarten, dat twee weken eerder gehavend raakte door de orkaan Irma