Clicky

 11.000 euro boete voor transportbedrijf na frauderen chauffeurs

11.000 euro boete voor transportbedrijf na frauderen chauffeurs
13-10-2017 17:12 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

MAASDIJK - Op donderdag kreeg een transportbedrijf een boete van 11.000 euro omdat het bedrijf twee keer in de fout ging.

Op donderdagmiddag zagen agenten (van Transport en Milieucontrole) omstreeks 17:00 uur een vrachtwagen rijden op de Rijksweg A20. Het betrof hier een vrachtwagen met een Litouws kenteken en de agenten besloten de combinatie te controleren. Deze controle liep slecht af voor de bestuurder en zijn bijrijder, beiden uit Wit Rusland.  De bestuurder had de tachograaf niet aan staan en de bijrijder had een chauffeurskaart van iemand anders bij zich. Tegen het duo is direct procesverbaal opgemaakt.

De agenten waren nog maar net op pad toen zij een andere vrachtwagen van hetzelfde bedrijf zagen rijden. Toeval of niet, ook hier zaten twee personen uit Wit Rusland in. Ook werd hier gereden zonder tachograaf en chauffeurspas.

Is dit soort situaties is het transportbedrijf ook verantwoordelijk omdat zij er moet toezien dat de chauffeurs zich aan de regels houden. Uiteindelijk heeft het transportbedrijf een boete van 11.000 euro gekregen voor beide feiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions