Russisch wrak van de weg gehaald

Russisch wrak van de weg gehaald [+foto's]
13-10-2017 11:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GILDEHAUS(D) - Vorige week haalde de Duitse politie een Russische vrachtwagen van de weg die in een rampzalige staat verkeerde.

De trekker miste aan de voorkant een deel van de voorkant. Terwijl het voertuig door de politie naar een veilie plek werd begeleid viel een deel van de de cabine op de snelweg. De politie heeft dit onderdeel korte tijd later weggehaald om ongelukken te voorkomen.

De daaropvolgende controle bracht ook de politie in voortdurende verbazing. De oplegger was in een rampzalige staat en totaal niet veilig. De chauffeur kon zijn deur niet openen zonder eerst een spanband los te maken waarmee hij de deur aan de binnenkant bevestigd had omdat het deurslot afgebroken was.

Meerdere banden hadden totaal geen profiel meer. Geen van de remmen van de trailer waren nog operationeel. Remslangen waren lek, remolie liep weg en de aandrijfas was lek.

Alsof dit nog niet genoeg was werd er ook nog gefraudeerd met de tachograaf. Toen de politie uit de tachograafgegevens haalde dat er zelfs 100 kilometer per uur met dit wrak gereden was raakten de agenten geïrriteerd.

De vrachtwagen werd in beslag genomen en tegen de 49-jarige Rus en zijn werkgever worden procedures opgestart.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden