Transport Online - Ook bij Zeewolde gezocht naar Anne Faber

Ook bij Zeewolde gezocht naar Anne Faber

Ook bij Zeewolde gezocht naar Anne Faber
11-10-2017 17:50 | Binnenland | auteur ANP

ZEEWOLDE - De politie heeft het gebied waarin wordt gezocht naar de vermiste Anne Faber uitgebreid naar de omgeving van Zeewolde (Flevoland). Het gaat om het terrein rondom de Flediteweg in de buurt van het golfresort Zeewolde. ME en speurhonden zijn daar sinds woensdagmiddag aan het zoeken. De politie kan nog niet zeggen op basis van welke informatie dit gebeurt. Wel is bekend dat verdachte Michael P. in Zeewolde heeft gewoond.

De 27-jarige verdachte werd maandag opgepakt. Hij verbleef in forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij. Hij zit onder meer vast voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien in 2010.

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht wordt sinds vrijdag 29 september vermist. In diverse bosgebieden, grofweg tussen Zeist en Soest, wordt al een week naar haar gezocht.

Vrijwilligers zijn van plan om in Zeewolde mee te helpen zoeken, maar dat is volgens de politie "attent maar niet nodig. We zetten nu alleen specialisten in.''

Intussen blijft de politie de vele tips van het publiek natrekken. "Er zit van alles tussen, het is een hele toer om dat allemaal te bekijken'', vertelt een woordvoerster. Zo heeft de politie woensdag onder meer uitgesloten dat de vermiste Nederlandse in een Braziliaans ziekenhuis verblijft. Meerdere mensen hadden de politie gewezen op een bericht op een Braziliaanse Facebook-pagina over een blond meisje met ernstig geheugenverlies. Sommige mensen dachten aan Anne Faber. Maar het is haar zeker niet, constateerde de politie onder meer op basis van uiterlijke kenmerken waaronder een tatoeage die Faber niet heeft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions