Transport Online - Bestuurders Chickfriend op vrije voeten

Bestuurders Chickfriend op vrije voeten

Bestuurders Chickfriend op vrije voeten
11-10-2017 17:20 | Binnenland | auteur ANP

ZWOLLE - De twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend komen vrij in afwachting van hun proces. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle woensdag. Het duo zit sinds 10 augustus vast in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal.

Martin van de B. (31) uit Barneveld en Mathijs IJ. (24) uit Nederhemert worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de leverantie of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen. Daarnaast worden ze verdacht van het voorhanden hebben van een verboden ontsmettingsmiddel.

Ze zijn beiden in augustus opgepakt bij een actie door de opsporingsautoriteiten. Acht locaties in Nederland zijn toen doorzocht, waaronder de woningen van de twee. Ook in België zijn doorzoekingen geweest.

Eind september werd de voorlopige hechtenis nog met twee weken verlengd onder meer omdat het OM nog getuigen wilde horen. Volgens de raadkamer van de Zwolse rechtbank is het voor het lopende onderzoek nu niet langer van belang dat de verdachten in afwachting van hun proces vast blijven zitten.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions