Orkanen drukken winst Delta Air Lines

Orkanen drukken winst Delta Air Lines
11-10-2017 13:51 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ATLANTA - De orkanen die afgelopen maand het zuiden van de Verenigde Staten teisterden, hebben ook hun sporen nagelaten in de derdekwartaalcijfers van luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines. De Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM boekte ruim een tiende minder winst dan in dezelfde periode vorig jaar.

Met name de orkaan Irma zat Delta flink dwars, omdat die ook de thuisbasis van het bedrijf in Atlanta trof. Enkele duizenden vluchten konden niet doorgaan. De luchtvaartmaatschappij zette vliegtuigen in om haar steentje bij te dragen aan de evacuatie van mensen in de getroffen gebieden en aan de distributie van hulpgoederen. De financiële impact schat Delta op zo'n 120 miljoen dollar, ruim 100 miljoen euro.

Delta zag ondanks alle verstoringen de omzet met 5,5 procent stijgen tot 11,1 miljard dollar. De nettowinst daarentegen daalde met ruim 10 procent tot 1,1 miljard dollar. Daarbij speelde ook mee dat de lonen van het personeel hoger lagen dan in dezelfde periode een jaar eerder, net als de brandstofprijzen.

De omzet uit transatlantische vluchten, na het grote binnenlandse netwerk de belangrijkste bron van inkomsten voor Delta, nam met 3,4 procent toe. Op routes tussen Europa en Amerika werkt Delta al jaren zeer nauw samen met Air France-KLM. Om het belang van die samenwerking te onderstrepen, nam het Amerikaanse bedrijf onlangs een aandelenbelang van 10 procent in zijn Frans-Nederlandse branchegenoot.

Afgezien van sommige eenmalige posten overtreft de winst die Delta rapporteerde de gemiddelde verwachting van analisten. Het bedrijf waarschuwde wel dat ook in het vierde kwartaal de kosten zullen stijgen, mede door de nasleep van het natuurgeweld van de afgelopen tijd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden