Clicky


Gerobotiseerde versnellingsbak voor Renault Trucks C- en K-gamma

Gerobotiseerde versnellingsbak voor Renault Trucks C- en K-gamma
11-10-2017 10:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Renault Trucks verrijkt zijn aanbod voor het C- en K-gamma met een gerobotiseerde versnellingsbak met extra langzame kruipverhoudingen: Optidriver Xtended. Klanten die in extreme omstandigheden werken, krijgen voortaan dus de keuze tussen een of twee bijkomende, extra langzame kruipversnellingen voor de C- en K-modellen.

De bouwvoertuigen uit het C- en K-gamma van Renault Trucks kunnen voortaan worden uitgerust met een gerobotiseerde transmissie met extra langzame verhoudingen: Optidriver Xtended. De klant kiest naargelang zijn werkomgeving tussen een of twee bijkomende verhoudingen, die voor de eerste versnelling worden geplaatst. Deze bijkomende verhoudingen stellen de chauffeur in staat om zijn voertuig te verplaatsen met een erg lage snelheid (tussen 0,7 en 2,0 km/u), een grote nauwkeurigheid en een maximale veiligheid.

De Optidriver Xtended maakt het mogelijk om het rijcomfort en de overschrijdingscapaciteiten van de vrachtwagen te verbeteren door het vertrekken met zware belasting en/of op een steile helling te vergemakkelijken, ook in moeilijke rijomstandigheden. Met de Optidriver Xtended ziet de klant bovendien zijn exploitatiekosten dalen: de koppeling wordt minder zwaar belast, waardoor haar levensduur toeneemt.

De langzame versie met 13 verhoudingen (Over Drive*) richt zich tot klanten uit de bouw- en mijnbouwsector, klanten die zware transporten van meer dan tachtig ton uitvoeren en toepassingen die een langzame verplaatsing aan een constante snelheid vereisen, zoals strooimachines en straatvegers. De extra langzame versie met 14 verhoudingen (Direct Drive en Over Drive*) is enkel verkrijgbaar op voertuigen met aandrijving op alle wielen en leent zich voor de extreme omstandigheden die men in groeven, mijnen, bossen en aardolie- en gaswinningsgebieden aantreft.

* Direct Drive: laatste verhouding van 1 en Over Drive: laatste verhouding van 0,79