Clicky

 
Transport Online - Arjen Robben stopt als international Oranje

Arjen Robben stopt als international Oranje

Arjen Robben stopt als international Oranje
10-10-2017 23:04 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Het liefst had Arjen Robben volgend jaar zomer pas afscheid genomen. Met een lach op zijn gezicht en de wereldbeker in zijn hand. Maar nu het Nederlands elftal niet eens mag deelnemen aan het komende WK, vindt de aanvaller het mooi geweest. Na veertien jaar en 96 interlands gaat hij fulltime verder als clubvoetballer.

Geen EK in Frankrijk, geen WK in Rusland. In de herfst van zijn loopbaan zag Robben de nationale voetbalploeg veranderen van titelkandidaat in een team dat moet toekijken. Dat doet hem nog meer pijn dan al het blessureleed dat onlosmakelijk aan hem verbonden blijft. Maar het is niet anders. Ook hij heeft het niet kunnen voorkomen, ondanks een glansrijk optreden in wat zijn afscheidswedstrijd bleek tegen Zweden (2-0).

Mooie herinneringen aan Oranje zullen overheersen als hij straks eens gaat terugkijken. Zeker als de laatste drie jaar wat minder vers in zijn geheugen liggen. Robben debuteerde op 30 april 2003 tijdens een vriendschappelijke interland tegen Portugal, samen met Wesley Sneijder die het tot 132 interlands heeft geschopt. De man van glas, luidt één van de bijnamen van de geboren Groningen. Hij is nog steeds zo explosief dat zijn spieren het soms begeven.

Snel, behendig, een beetje egoïstisch en niet vies van een fopduik. Zo is Robben nog steeds bij zijn club Bayern München en zo was hij vaak in het oranje. Altijd maar weer vanaf rechts naar binnen dribbelen en doeltreffend uithalen. Iedere verdediger weet wat hij gaat doen, maar toch hebben ze vaak het nakijken.

De veelbesproken wissel op het EK 2004 tegen Tsjechië en de prachtige groepswedstrijden tegen Frankrijk (4-1) en Italië (3-0) op het EK van 2008, met een excellerende Robben. In de finale van het WK van 2010 tegen Spanje stuitte hij op de teen van doelman Iker Casillas. En op het WK van 2014 was hij misschien wel de beste speler van het hele toernooi. Oranje eindigde als derde in Brazilië en Robben werd in Nederland sportman van het jaar, als eerste voetballer sinds Ruud Gullit in 1987.

Op het volgende grote toernooi, het EK van 2020, is hij 36 jaar. Dat is te oud, normaal gesproken. Daarvoor wil Robben nog schitteren bij Bayern München, waar hij nog wel om de prijzen kan spelen. Na Rafael van der Vaart, Robin van Persie en zeer waarschijnlijk Sneijder verlaat ook Robben de nationale ploeg. Oranje moet nu echt opnieuw beginnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden