Transport Online - Noorwegen pakt Nederlandse bejaarden met lading hasj

Noorwegen pakt Nederlandse bejaarden met lading hasj

Noorwegen pakt Nederlandse bejaarden met lading hasj
10-10-2017 22:59 | Buitenland | auteur ANP

BERGEN - Twee Nederlandse bejaarden zijn in Noorwegen tegen de lamp gelopen met een grote lading hasj in hun auto. De douane van Bergen spreekt van de grootste hasjvangst ooit in de Noorse plaats. De man (68) en vrouw (75) hadden op verschillenden plaatsen in hun voertuig in totaal 100 kilo verdovende middelen verstopt.

"We hadden informatie over de auto en besloten deze aan de kant te zetten'', aldus een leidinggevende van de douane tegen Noorse media. Achterin de auto lag 55 kilo hasj. "We voelden al snel dat er misschien meer in de auto zat. Toen we beide voorstoelen los haalden zagen we dat we gelijk hadden.'' In twee ruimtes onder de vloer vonden douanebeambten nog eens 25 en 20 kilo hasj.

De inzittenden konden alleen als verklaring geven dat ze voor een korte vakantie in Noorwegen waren. De politie schat de waarde van de hasj op 10-11 miljoen Noorse kroon (ruim 1 miljoen euro). De omvang van de vondst verraste de autoriteiten. "Zulke hoeveelheden worden normaal gesproken in een vrachtwagen gesmokkeld, dus 100 kilo in een personenauto is nogal veel.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions