Zoekactie rond kliniek naar Anne Faber levert nog niets op

Zoekactie rond kliniek naar Anne Faber levert nog niets op
10-10-2017 19:55 | Binnenland | auteur ANP

DEN DOLDER - De arrestatie van een 27-jarige verdachte heeft de vermissing van Anne Faber nog niet opgehelderd. ME'ers, militairen, brandweermensen, vrijwilligers en naasten van de vrouw uit Utrecht hebben dinsdag de hele dag het bosgebied bij Den Dolder (Utrecht) afgezocht. Inmiddels zijn ook een of meerdere graafmachines en hekken naar het terrein van de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn gebracht.

Volgens de politie zijn die spullen bij de kliniek in Den Dolder klaargezet voor het geval dat ze nodig zijn. Verdachte Michael P., die maandag werd opgepakt, verbleef in de kliniek om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij.

Forensische experts deden dinsdag uitgebreid onderzoek in de woning waar P. verbleef. Voor de zoektocht heeft de politie ook speurhonden ingezet. Een helikopter is over het zoekgebied gevlogen om overzichtsfoto's te maken. Aan het begin van de avond werd de zoekactie stilgelegd. Woensdag gaat het zoeken verder. Het onderzoek in de woning is klaar, maar resultaten heeft de politie niet naar buiten gebracht.

De verdachte werd in 2012 door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een celstraf van elf jaar. Hij had in 2010 in Nijkerk twee meisjes van zestien en zeventien jaar op "nietsontziende wijze'' om beurten verkracht. Hij gebruikte daarbij geweld en bedreigde de meisjes met een imitatiewapen. De straf gold ook voor afpersingen, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit. Daarnaast moest hij ook nog een jaar van de oude straf uitzitten.

Aanvankelijk kreeg P. in 2011 van de rechtbank in Arnhem een maximale celstraf van zestien jaar opgelegd. De verdachte had die straf aangevochten. Omdat hij niet meewerkte aan psychiatrisch onderzoek, is geen tbs opgelegd.

Bij goed gedrag kunnen gedetineerden na het uitzitten van twee derde van de celstraf onder voorwaarden vrijkomen. In de aanloop naar de vrijlating kunnen gedetineerden al in een lichter regime worden geplaatst waar meer vrijheden mogelijk zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden