Transport Online - Onderzeebootkapitein onderzocht in cold cases

Onderzeebootkapitein onderzocht in cold cases

Onderzeebootkapitein onderzocht in cold cases
10-10-2017 13:33 | Buitenland | auteur ANP

STOCKHOSTOCKHOLM - De Zweedse en Deense politie gaan bekijken of het DNA van Peter Madsen, de onderzeebootkapitein die wordt verdacht van de moord op de Zweedse journalist Kim Wall, ook is opgedoken bij nog onopgeloste moordzaken.

De Zweedse politie heeft nog verschillende zaken waarbij in stukken gehakte vrouwenlichamen zijn gevonden en wil weten of Madsen daar ook iets mee te maken had. Er is geen directe verdenking, maar het is standaardprocedure in Zweden om een dergelijk onderzoek te doen. Bovendien verbleef Madsen volgens de Deense krant CPH Post geregeld in het gebied waar de lijken zijn gevonden.

Volgende maand worden de Deense en Zweedse DNA-banken gekoppeld, waardoor het gemakkelijker wordt DNA te vergelijken. Die samenwerking is onderdeel van een EU-operatie waaraan ook Nederland, Duitsland en Finland deelnemen.

Madsen heeft gezegd dat hij niet schuldig is aan de moord op en het ontleden van Wall. Hij claimde dat de journaliste door een ongeval is overleden aan boord van zijn duikboot. Daarna zou hij haar een zeemansgraf hebben gegeven.

Van het lichaam van Wall was eerst alleen de romp gevonden, afgelopen weekend zijn ook het hoofd en de benen aangetroffen. De armen ontbreken nog. De autoriteiten ontdekten meerdere steekwonden op haar lichaam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen