Clicky

 Regeerakkoord in de Tweede Kamer

Regeerakkoord in de Tweede Kamer
10-10-2017 13:29 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Op weg naar het derde kabinet van premier Mark Rutte is een belangrijke fase afgerond. Het regeerakkoord van de beoogde coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie is dinsdag naar de Tweede Kamer gegaan en daarmee officieel openbaar.

Informateur Gerrit Zalm, die de afgelopen maanden de onderhandelingen over een nieuw kabinet leidde, overhandigde de plannen voor de komende jaren aan Kamervoorzitter Khadija Arib in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. De Kamer wil zich donderdag in een debat over de plannen buigen.

Het regeerakkoord ligt er 209 dagen na de verkiezingen. "De lange duur van de formatie is opmerkelijk, gerekend vanaf de verkiezingen de langste uit de geschiedenis'', erkende Zalm. Hij wees erop dat het om vier partijen ging met nogal verschillende achtergronden en overtuigingen, wat de onderhandelingen veel complexer maakte dan tussen twee of drie.

Zalm en Arib betreurden dat er de afgelopen tijd veel uit de onderhandelingen is gelekt. "Het ging even goed fout'' bij een bepaalde onthulling, aldus Zalm. De laatste tijd was het geen "lekken'' meer, maar "sproeien''. Volgens Arib is er nog nooit zoveel gelekt uit een regeerakkoord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats