Transport Online - Handhavingsrapportage Schiphol: Luchthaven bleef binnen normen

Handhavingsrapportage Schiphol: Luchthaven bleef binnen normen

Handhavingsrapportage Schiphol: Luchthaven bleef binnen normen
09-10-2017 17:03 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol is in de eerste helft van het gebruiksjaar 2017 binnen de normen gebleven die gelden voor de geluidbelasting, het externe veiligheidsrisico en de lokale luchtverontreiniging.

Dit blijkt uit de Handhavingsrapportage Schiphol (1 november 2016-1 mei 2017) die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Hierin meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) of Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de luchtvaartmaatschappijen zich aan de veiligheids- en milieunormen houden die voor de luchthaven gelden.

De ILT signaleert wel dat de geluidsnormen in vijf handhavingspunten mogelijk overschreden worden aan het eind van gebruiksjaar 2017. In de eerste helft van dit gebruiksjaar is in die punten al meer dan de helft van de geluidsruimte ‘verbruikt’.

De ILT heeft één luchtvaartmaatschappij een last onder dwangsom opgelegd omdat zij herhaaldelijk zonder toestemming (zonder geldig slot) in de nacht vloog. Een andere luchtvaartmaatschappij die hiervoor al een last onder dwangsom gekregen had, heeft een dwangsom van 15.000 euro moeten betalen omdat zij opnieuw in de fout is gegaan.

De inspectie heeft daarnaast zeven luchtvaartmaatschappen een waarschuwingsbrief gestuurd omdat gezagvoerders van deze maatschappijen zijn afgeweken van de voorgeschreven vliegroute.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions