Transport Online - Verdachte in zaak Anne Faber aangehouden

 


Verdachte in zaak Anne Faber aangehouden

Verdachte in zaak Anne Faber aangehouden
09-10-2017 16:48 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - [update 17:35 uur] In verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Den Dolder. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Faber. Ze is nog steeds vermist.

De man zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten, en zit in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder. Hij was zoals de politie het omschrijft, "geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving''. Wat het regime van de kliniek op dat gebied precies was is niet bekend, aldus een woordvoerder van de politie.

Rechercheurs kregen hem zondag in het vizier. Op basis van wat, zegt de politie niet. Wel is duidelijk dat de politie de man in de gaten hield in de hoop dat Faber zo kon worden teruggevonden. Toen dat niet gebeurde, werd hij maandag alsnog opgepakt.

Belangrijkste doel van het onderzoek is nu erachter komen waar Faber is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing, stelt de politie. De verdachte wordt verhoord en zijn gangen worden nagegaan vanaf de vermissing van de vrouw op vrijdag 29 september. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat door. Volgens de politiewoordvoerder "kantelt'' het zoekgebied nu ,,naar de richting waar de man verblijft''.

Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In en rond Huis ter Heide wordt al dagen naar haar gezocht. Afgelopen week werd haar jas gevonden, en een omafiets en een rugzak die waarschijnlijk van haar zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden