Clicky

 
Transport Online - Asscher: motto Rutte III is ieder voor zich

Asscher: motto Rutte III is ieder voor zich

Asscher: motto Rutte III is ieder voor zich
07-10-2017 18:45 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

NIEUWEGEIN - PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft op het congres van zijn partij de aanval geopend op het aankomende kabinet met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Hij 'verklapte' dat het motto van de nieuwe coalitie 'Ieder voor zich en God voor ons allen' zal zijn. Volgens Asscher brengen de tot nu toe gelekte maatregelen van Rutte III alleen maar meer onzekerheid met zich mee.

Asscher zei dat de mensen straks 'blij' zullen zijn als als ze sneller worden ontslagen en dat de middengroepen zich vast 'zorgen maken' over grote bedrijven die te veel belasting betalen over hun winsten. "Het is bizar, en het is mis!'', aldus Asscher, die zei de strijd tegen de nieuwe coalitie te willen aangaan samen met GroenLinks en de SP.

Het PvdA-congres stond in het teken van het afscheid van Hans Spekman als voorzitter en het aantreden van zijn opvolger Nelleke Vedelaar. Er werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de Amsterdamse burgemeester en PvdA'er Eberhard van der Laan. Het congres begon met een minuut stilte, waarna het lied 'Aan de Amsterdamse grachten' werd ingezet.

"Gisteren heeft onze familie een familielid verloren'', zei Vedelaar over het overlijden van Van der Laan. Ook Asscher en Spekman benadrukten nogmaals het grote belang van Van der Laan voor de partij en voor henzelf.

Vedelaar sprak ook over wat zij met de PvdA wil. ,,We nemen afscheid van zakelijk links. Wat van ons allemaal hoort te zijn, moeten we niet langer overlaten aan de markt. Zorg draait niet om winst en politiek gaat niet over statistieken en grafieken, maar over mensen en geluk''.

De nieuwe voorzitter sprak net als Asscher over samenwerking tussen linkse partijen. Vedelaar zei dat zij een uur na haar uitverkiezing op vrijdag al had gesproken met SP-voorzitter Ron Meyer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden