Clicky


Fiets, jas en rugzak gevonden, maar Anne Faber niet

Fiets, jas en rugzak gevonden, maar Anne Faber niet
06-10-2017 17:39 | Binnenland | auteur ANP

HUIS TER HEIDE - De zoektocht naar de vermiste Anne Faber (25) levert steeds meer concrete resultaten op, maar de jonge vrouw uit Utrecht die precies een week geleden verdween, blijft vermist. In het Blookerpark in Huis ter Heide, tussen Zeist en Soesterberg, vond de politie vrijdag een rugzak die goed van haar kan zijn geweest.

In een vijver in hetzelfde park werd donderdagavond al een zwarte opoefiets gevonden die voldoet aan de beschrijving van Anne's fiets. Van de jas die eerder al in de berm van een doorgaande weg in de buurt werd gevonden heeft het Nederlands Forensisch Instituut inmiddels vastgesteld dat die inderdaad van de vermiste vrouw was.

De politie liet vrijdag de vijver in het park leegpompen. De hele bodem werd doorzocht, maar er werden geen nieuwe sporen gevonden. De aangetroffen rugzak lag niet in het water, maar elders in het park.

Wat er met Anne is gebeurd blijft onduidelijk. Een scenario dat de politie "zeer onwaarschijnlijk'' acht, is dat ze een fietsongeluk heeft gehad. Intussen heeft de politie al ruim vijfhonderd tips over de zaak binnengekregen. Hoe bruikbaar de informatie is, moet nog blijken.

Op basis van de foto en gegevens van haar telefoonsignaal kon de politie achterhalen dat Anne door het bosrijke gebied is gefietst dat nu al dagen wordt uitgekamd. Haar familie en vrienden en de politie blijven verder zoeken naar de vrouw die vorige week vrijdag een stukje ging fietsen, nog een verregende selfie naar haar vriend stuurde en toen spoorloos verdween.