Transport Online - Stremming Van Starkenborghkanaal tijdens sloop spoorbrug Zuidhorn

Stremming Van Starkenborghkanaal tijdens sloop spoorbrug Zuidhorn

Stremming Van Starkenborghkanaal tijdens sloop spoorbrug Zuidhorn
06-10-2017 17:05 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZUIDHORN - Dit weekend start ProRail met de sloop van de oude spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal bij Zuidhorn. Hiervoor is het kanaal op zaterdag 7 oktober van 06.00 uur tot 20.00 uur voor al het scheepvaartverkeer gestremd. Tijdens deze stremming wordt er ook gewerkt aan andere Groningse bruggen.

Rijkswaterstaat informeert de vaarweggebruikers via de lichtkranten en borden op sluis Gaarkeuken en de Oostersluis en via de website Vaarweginformatie. Deze informatie is ook van toepassing op de recreatievaart.

Aansluiting spoor

ProRail plaatste 8 juli 2017 de nieuwe karakteristieke spoorbrug bij Zuidhorn. Afgelopen weekend werd het spoor op de nieuwe spoorbrug aangesloten en vanaf maandag 2 oktober 2017 rijden de treinen van Groningen naar Leeuwarden v.v. er overheen.

Gecombineerde werkzaamheden

De stremming van het scheepvaartverkeer wordt ook meteen benut voor werkzaamheden aan een aantal andere Groningse bruggen op het Van Starkenborghkanaal.

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

De nieuwe spoorbrug is hoger dan de oude brug. Hiermee is het doel van Rijkswaterstaat en de provincies Fryslân en Groningen om de hoofdvaarweg Lemmer–Delfzijl vlot en veilig begaanbaar te maken voor grotere schepen (CEMT klasse Va) weer een stap dichterbij gekomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions