Clicky


'Laag btw-tarief van 6 naar 9 procent'

'Laag btw-tarief van 6 naar 9 procent'
06-10-2017 11:47 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Het lage btw-tarief gaat omhoog van 6 naar 9 procent. De maatregel maakt deel uit van de plannen van de toekomstige regering om het aantal belastingschijven te verminderen. Daardoor wordt vanaf 2020 ook de hypotheekrenteaftrek versneld verlaagd.

Een ingewijde bevestigde vrijdag berichtgeving van De Telegraaf. Door de btw-verhoging worden bijvoorbeeld boodschappen, de kapper en de schoenmaker duurder.

Het nieuwe kabinet van premier Mark Rutte komt op aandringen van CDA en ChristenUnie ook met een zogenoemde maatschappelijke dienst, meldt het AD. Het is een vrijwillige dienst voor jongeren om zich een tijdje in te zetten voor de samenleving. Het levert ze een document op dat voorrang biedt bij sollicitaties bij de overheid.

Momenteel vallen bijvoorbeeld alle eetwaren, snoepgoed en dranken zonder alcohol onder het btw-tarief van 6 procent. Maar ook leidingwater, geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, kranten, boeken en tijdschriften en reparaties van de fietsenmaker vallen in deze categorie.