Transport Online - 'Ryanair belooft piloten betere contracten'

'Ryanair belooft piloten betere contracten'

'Ryanair belooft piloten betere contracten'
05-10-2017 23:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DUBLIN - Ryanair heeft zijn piloten donderdag loonsverhoging beloofd en meer baanzekerheid. Dat staat in een brief van de Ierse luchtvaartmaatschappij aan het vliegend personeel die in handen is van persbureau Reuters.

Ryanair moest afgelopen maand een streep zetten door enkele duizenden vluchten voor de periode tot en met maart volgend jaar. De prijsvechter heeft niet genoeg piloten beschikbaar om de hele dienstregeling uit te voeren, mede doordat vliegers nog een berg verlofdagen moeten opmaken.

De gang van zaken heeft geleid tot een storm van kritiek, ook vanuit vakbonden. Die vinden dat Ryanair de problemen aan zichzelf te danken heeft. Door zijn personeel beter te behandelen had het bedrijf volgens de vakorganisaties veel leed voor honderdduizenden gedupeerde passagiers kunnen voorkomen.

Topman Michael O'Leary stelt de piloten in de brief "aanzienlijke verbeteringen'' in het vooruitzicht wat betreft hun roosters, salarissen, contracten en loopbaanvooruitzichten. De wijzigingen moeten in het komende jaar worden doorgevoerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions