Fiets vermiste Anne Faber mogelijk gevonden

Fiets vermiste Anne Faber mogelijk gevonden
05-10-2017 19:40 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Ondanks dat het donker is, wordt donderdagavond in en rond een vijver bij Huis ter Heide (gemeente Zeist) verder gezocht naar de vermiste Anne Faber. In de vijver is een fiets gevonden die volgens de politie erg lijkt op die van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. De politie maakt bij de zoektocht onder meer gebruik van speciaal getrainde honden.

De vijver in het Blookerpark ligt vlakbij de plaats waar eerder kleding werd gevonden die mogelijk van Anne is.

Ook de herkomst van de fiets wordt onderzocht. Opvallend aan de zwarte oude opoefiets met handremmen van Anne zijn volgens de politie een rekje voorop met koplamp eronder en een rode sticker op het achterspatbord.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet DNA-onderzoek op de eerder gevonden jas. De uitkomst daarvan kan nog een aantal dagen duren, aldus de politie.

De mobiele eenheid en een grote groep vrijwilligers speurden donderdag in de Soester Duinen in het gebied waar het laatste signaal van Anne's mobiele telefoon vandaan kwam. De wit met zilverkleurige iPhone 5S is nog niet gevonden, hij zit mogelijk in een zwart hoesje met witte stippen. Eerder werd ook al gezocht bij Huis ter Heide.

Anne wordt sinds vrijdag vermist. Ze vertrok toen uit Utrecht voor een fietstocht. Er wordt al dagen gezocht in de omgeving van Huis ter Heide. De familie van Anne wil dat er gespecialiseerde militairen ('combat trackers') worden ingezet bij de zoektocht. De politie laat weten dat het onderzoeksteam bij de zoektochten steeds advies krijgt van specialisten van politie en defensie over hoe en waar te zoeken. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,461

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden