Transport Online - Friultrasporti bestelt 100 Kögel Cargo Coils met Kögel KTA traileras

Friultrasporti bestelt 100 Kögel Cargo Coils met Kögel KTA traileras

Friultrasporti bestelt 100 Kögel Cargo Coils met Kögel KTA traileras
05-10-2017 13:44 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BURTENBACH - Het Italiaanse transportbedrijf Friultrasporti Industriali S.r.l. uit Livorno neemt 100 nieuwe Kögel Cargo Coils af. Friultrasporti is specialist voor het transport en de logistiek van staal, chemicaliën, papier en andere producten. Staaltransport is goed voor een kwart daarvan.

Daarbij heeft de expediteur in het bijzonder oog voor veerbootverbindingen van Italië naar het Iberische schiereiland, Griekenland, Turkije en de Balkan. Zo neemt het bedrijf een actieve rol op zich bij het ontlasten van de wegen en kan het op die manier zijn CO2-uitstoot met meer dan 50 procent verminderen. De nieuwe Kögel Cargo Coils zullen daar binnenkort bij helpen. Dankzij de heavy-duty roll-on-roll-off-uitrusting is intermodaal transport mogelijk.

Chassis in gootuitvoering

De Kögel Cargo Coil opleggers hebben een uiterst stabiel lichtgewicht stalen chassis in gootvorm en een 120 millimeter hoge hals. In plaats van de 7.200 millimeter lange goot van de serie, heeft Friultrasporti gekozen voor de optioneel verkrijgbare 9.000 millimeijter lange goot. Daarmee kunnen coils en bandstaal met een diameter van 900 tot 2.100 millimeter en een maximale last van 30 ton worden getransporteerd. Om de lading te beveiligen bevinden zich in de goot in de hele serie twee paar ronghouders voor het fixeren van vierkante rongen.

Een paar ronghouders aan het begin van de goot vooraan en een paar op een afstand van ongeveer 2.045 millimeter. Bovendien zijn in de Vario-Fix kantbalk, waarmee de lading nagenoeg traploos kan worden vastgesjord, 13 paar sjorringen aanwezig. Vijf paar daarvan hebben telkens 2.000 kilogram trekkracht per ring en acht paar hebben 4.000 kilogram trekkracht per ring in het bereik van het lastzwaartepunt. 20 coilgootafdekking garanderen een snelle en veilige plaatsing en verwijdering van de gootafdekking. Het draagvermogen van de bodem van de coilgootafdekking is ontworpen voor hoge asbelastingen van maximaal 5.460 kilogram.

Kögel KTA traileras

Bij de Cargo Coil opleggers zijn met de standaard Kögel KTA traileras onderhoudsvriendelijke en betrouwbare asaggregaten met optimale sporing gemonteerd. De unieke “dubbele vering” van de KTA uit een schokdempend rubber lager en de veerarm uit verenstaal verbeteren niet alleen de rijeigenschappen van de opleggers, maar zorgen ook voor verminderde lijtage.

Heavy-duty ro/ro-uitrusting

De Friultrasporti opleggers zijn uitgerust voor onbegeleid vervoer met schip en veerboot met een heavy-duty roll-on-roll-off-uitrusting. Daartoe behoren een diagonale versterking tussen langsdrager en buitenframe, een tien millimeter dikke gesloten glijplaat, een tien millimeter dikke zadelplaat, twee nazuigventielen alsook vier paar sjorringen voor zware lasten met 12.000 kilogram testkracht.

Individueel gespecificeerde uitrusting van Friultrasporti

Naast de reeds vermelde individueel gespecificeerde uitrustingen heeft Friultrasporti voor nog meer optioneel verkrijgbare accessoires gekozen. Om de binnenkant van de voorste wand tegen beschadigingen tijdens dagelijks gebruik te beschermen, is een twaalf millimeter dikke en 1.250 millimeter hoge zeefdrukplaat gemonteerd.

Voor nog meer aanrijbescherming is de achterkant van de voertuigen uitgerust met verstevigde stalen bumpers. Ter completering van de rambeveiliging zijn een acht millimeter dik dwarslopend stalen hoekstuk over de gehele breedte en een afsluitnokkenbeveiliging in het midden van de chassisafsluitplaat aangebracht. Tot de speciale uitrusting behoren verder nog een stalen verlichtingsdrager, een gereedschapskist, TIR-kabel met twee houders, een indicatiesysteem voor remvoeringslijtage en nog veel meer.

KTL-coating: duurzame bescherming tegen corrosie

Ook bij de Kögel Cargo Coil is het volledige voertuigchassis duurzaam tegen corrosie beschermd dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop een UV-deklaag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions