Clicky

 
Transport Online - Werkzaamheden A7 Westerbroek-Zuidbroek een week later van start

Werkzaamheden A7 Westerbroek-Zuidbroek een week later van start

Werkzaamheden A7 Westerbroek-Zuidbroek een week later van start
05-10-2017 11:35 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Rijkswaterstaat voert van maandag 9 oktober tot maandag 5 november 2017 groot onderhoud uit aan de A7 ter hoogte van Hoogezand-Sappemeer. De werkzaamheden gaan een week later van start dan gepland.

Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met mogelijke verkeershinder. Om de hinder voor het wegverkeer te beperken, wordt zoveel mogelijk op rustige tijdstippen gewerkt. 

Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat over een lengte van ruim 10 km het asfalt door zeer open asfalt beton (ZOAB). Hiermee maakt Rijkswaterstaat de rijksweg veiliger en stiller. Daarnaast komt op het traject nieuwe vangrails en aan de viaducten worden betonreparaties uitgevoerd en voegen vervangen. 

De voorbereiding van het groot onderhoud vraagt tijd en afstemming. In overleg met de aannemer heeft Rijkswaterstaat besloten om de werkzaamheden een week later te starten. Ook voor de uitvoering is meer tijd gereserveerd. In plaats van de werkzaamheden te beperken tot de weekenden, wordt de komende weken ook door de week ’s nachts aan de weg gewerkt.

Werkzaamheden en hinder

De werkzaamheden worden van 9 oktober tot en met 6 november uitgevoerd aan de A7 tussen Westerbroek en Zuidbroek vanuit Groningen richting Duitsland. Overdag zijn twee rijstroken beschikbaar. Tussen 19.30 uur 's avonds en 06.00 uur ‘s ochtends is één rijstrook beschikbaar. In de weekenden zijn op het traject Westerbroek-Zuidbroek aansluitingen afgesloten. Borden langs de weg geven de specifieke data en omleidingsroutes aan. 

Ter plaatse geldt tijdens de werkzaamheden voor het verkeer een verlaagde maximumsnelheid van 70 km/h. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd en goed voorbereid op weg te gaan.

Regulier onderhoud

Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet periodiek nodig heeft, zoals asfaltering, markering, onderhoud aan de vangrail en bewegwijzering. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions