Transport Online - Prologis tekent voor uitbreiding in Waalwijk

Prologis tekent voor uitbreiding in Waalwijk

Prologis tekent voor uitbreiding in Waalwijk
05-10-2017 09:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat het op de EXPO Real in München een overeenkomst met de gemeente Waalwijk heeft getekend voor de ontwikkeling van een nieuw logistiek park op Haven 8.

Groei van portfolio

Prologis bezit momenteel een distributiefaciliteit van 60.000 vierkante meter. De gesloten overeenkomst stelt Prologis in staat om nog eens 150.000 vierkante meter aan logistieke ruimte in verschillende fasen te ontwikkelen. Met deze uitbreiding kan Prologis aan de grote vraag op deze locatie voldoen, voor zowel nationale als internationale klanten. De regio Waalwijk is een van de snelst groeiende logistieke markten van Nederland vanwege de nabijheid van de A59, barge terminals, en de key hubs in Antwerpen en Rotterdam.

Lange termijn partnership

“Als ontwikkelaar van industrieel vastgoed focussen we op langetermijnrelaties. We zijn daarom trots om onze klanten nu nog meer flexibiliteit te kunnen bieden om hun logistieke capaciteit uit te breiden in de regio Waalwijk”, zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux.

Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk: “We zijn een logistieke hotspot en onze focus is ook op de lange termijn. We willen graag business partners aantrekken met een vergelijkbare scope. Prologis is zo’n partner en we zijn daarom erg blij om deze overeenkomst te tekenen om gezamenlijk dit gebied te ontwikkelen met wederzijds voordeel.”

In de Benelux is Prologis per 30 juni 2017 eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions