Clicky

 
Transport Online - Zware spits verwacht door windstoten

Zware spits verwacht door windstoten

Zware spits verwacht door windstoten
04-10-2017 23:02 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Weggebruikers moeten donderdag rekening houden met een zware ochtendspits. Het KNMI heeft voor donderdagochtend- en middag code geel voor een groot deel van het land afgegeven vanwege zware windstoten. In het Waddengebied geldt zelfs code oranje.

Het verkeer krijgt volgens de ANWB last van regen en wind. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd en het duurt langer voordat de spits voorbij is. Ook voor donderdagavond verwacht de ANWB een zware spits vanwege onstuimig herfstweer.

In het Waddengebied geldt donderdagochtend tot en met het begin van de middag code oranje wegens zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Code geel vanwege zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur geldt in de ochtend aanvankelijk alleen voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland en het IJsselmeergebied. In de tweede helft van de ochtend volgt de rest van het land, behalve Limburg.

De wind neemt uiteindelijk vanuit het westen uit weer af, maar in het noorden en noordoosten van het land kunnen de zware windstoten nog tot halverwege de middag voorkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden