RAF begeleidt vliegtuig van Ryanair na alarm

RAF begeleidt vliegtuig van Ryanair na alarm [+foto's]
04-10-2017 11:46 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

LONDEN - Gevechtsvliegtuigen van de Britse luchtmacht hebben na een alarm een passagiersvliegtuig van Ryanair naar de Londense luchthaven Stansted begeleid. Het toestel was eigenlijk onderweg van Kaunas in Litouwen naar Luton Airport, 50 kilometer ten noorden van de Britse hoofdstad.

Het toestel landde veilig op de afgezette landingsbaan, waarna de passagiers het konden verlaten. De inzittenden worden per bus naar Luton gebracht. Het is nog niet duidelijk waarom en door wie er alarm is geslagen. Een Britse krant sprak van een bomalarm. De politie bevestigde het incident, dat volgens haar niet te maken had met een kaping of terroristische actie.

Stansted is de luchthaven die is aangewezen voor opvang van vliegtuigen in geval van alarm of een noodsituatie. Na het alarm stuurde de RAF van de basis Coningsby in Oost-Engeland Typhoon-jets de lucht in, die het vliegtuig opvingen en escorteerden. Het drukke luchtruim rond Londen bleef gedurende de actie gewoon open, bevestigde de luchtverkeersleiding.

Het is nog niet bekend hoeveel passagiers er in het vliegtuig zaten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden