Clicky

 De Kollumer Koerier failliet verklaard

De Kollumer Koerier failliet verklaard
04-10-2017 10:36 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

KOLLUM - Voor de rechtbank van Noord-Nederland is dinsdag 3 oktober De Kollumer Koerier BV failliet verklaard. 

Vorige week ontving de redactie van Transport Online al verontrustende berichten van het personeel. Zo zou een gedeelte van het loon niet, of niet op tijd, betaald zijn. "De grootste opdrachtgever, NOX Nighttime express, heeft naar eigen zeggen de betalingstermijn veranderd waardoor zij niet betaald kunnen worden. Alle chauffeurs leveren al een deel van hun onregelmatigheidstoeslag in omdat De Kollumer Koerier 2015 met een behoorlijk verlies van meer dan 3 ton heeft afgesloten. Momenteel is de situatie niet veel beter hebben wij het idee", aldus de verontruste medewerker.

Siebe de Jong, directeur van De Kollumer Koerier reageerde hier als volgt op toen wij hem om een reactie vroegen: "Normaal gesproken betaal ik de medewerkers op maandag een voorschot op hun loon. Dat ben ik niet eens wettelijk verplicht. Nu heb ik deze maandag de jongens het voorschot niet betaald. De medewerkers hebben een brief gekregen en daarin staat dat er eind van de week bericht komt over wat er gaat gebeuren."

"Ik wil het niet hebben over die betalingstermijn van NOX Nighttime express, of over andere opdrachtgevers. Verder geef ik geen informatie."

Het is duidelijk dat de problemen groter waren dan gedacht want het bedrijf is gisteren door de rechtbank failliet verklaard.

Curator Mr. Sturms was woensdagochtend niet bereikbaar voor een verder uitleg op het faillissement. Volgens zijn secretaresse is hij vandaag in gesprek bij het bedrijf.

Bij het bedrijf werken volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel rond de 30 werknemers. Volgens het personeel zelf zouden dit echter rond de 50 werknemers zijn.

Het is op dit moment niet bekend of het bedrijf een doorstart zal gaan maken.

De Kollumer Koerier is in 1994 door de vorige directeur Dhr. Scheffer als een eenmanszaak opgericht om koeriersdiensten van een hoog kwaliteitsniveau te leveren. In 1996 is de eenmanszaak omgevormd tot een vennootschap onder firma, later is dit omgezet naar een besloten vennootschap “De Kollumer Koerier BV”.

Sinds 2005 heeft schoonzoon Siebe de Jong, die al werkzaam was binnen de Kollumer Koerier BV, de zaken overgenomen.

De Kollumer Koerier BV is een koeriersbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het vervoeren van zaken in de breedste zin van het woord, zowel regulier op contractbasis als adhoc, in de Benelux en in geheel Europa.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats