Transport Online - Eis 6 jaar cel voor expres rammen tankstation De Andel

 


Eis 6 jaar cel voor expres rammen tankstation De Andel

Eis 6 jaar cel voor expres rammen tankstation De Andel
03-10-2017 16:32 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De man die vorig jaar opzettelijk het benzinestation De Andel in Gouda ramde met zijn auto, gaat als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt zes jaar de cel in. De 34-jarige man zonder vaste woonplaats wilde met deze actie een eind maken aan zijn leven. De aanklager noemde het voor de rechtbank in Den Haag een klein wonder dat er niemand gewond raakte.

De verdachte zelf raakte wel gewond. Omstanders redden zijn leven doordat ze hem in de vuurzee uit zijn auto konden halen.

De man kwam met zijn auto op de kop het tankstation binnen schuiven, zo is te zien op camerabeelden. Hij raakte betonblokken en twee pompen waarna er brand en explosies ontstonden. Het vuur greep snel om zich heen en het tankstation langs de A12 brandde volledig uit. De schade bedroeg zeker 4 miljoen euro.

Direct na de gebeurtenis heeft de verdachte uit zichzelf tegen agenten gezegd dat hij zich van het leven had willen beroven. Dat herhaalde hij later voor de rechter-commissaris. Daarna heeft de verdachte gezwegen, maar de aanklager zei veel waarde te hechten aan die eerste ongedwongen verklaring.

De officier van justitie vindt het tragisch dat iemand zelfmoord wil plegen, maar rekende het de verdachte sterk aan dat hij ervoor had gekozen om onschuldige omstanders in groot gevaar te brengen. "Dat is ronduit onbegrijpelijk, zelfzuchtig en terecht strafbaar.''

Ook zei de aanklager dat omstanders zich kapot zijn geschrokken en dachten aan een aanslag. Volgens de officier was er ook sprake van een aanslag, maar was die niet met een terroristisch oogmerk.

De uitspraak is over twee weken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,602
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden