Nieuwe Waterweg wordt anderhalve meter dieper

Nieuwe Waterweg wordt anderhalve meter dieper
03-10-2017 13:29 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam gaan de Nieuwe Waterweg en de Botlek verdiepen. Dat is noodzakelijk om de bereikbaarheid van de Botlekhavens te verbeteren. De klus begint komend voorjaar en gaat zo'n zes maanden duren.

Het gaat om een verdieping van anderhalve meter over een lengte van 25 kilometer tussen Hoek van Holland en de Beneluxtunnel. Hoeveel dat naar verwachting gaat kosten is niet bekendgemaakt. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de opdracht zijn deze week uitgenodigd om met een voorstel te komen.

De verdieping is nodig omdat met name zeeschepen die olieproducten en droge bulk vervoeren, steeds groter worden. Als de werkzaamheden zijn voltooid, kunnen schepen met een diepgang tot 15 meter onder normale omstandigheden de haven binnenvaren.

"Om de havenindustrie in de Botlek vitaal te houden is het noodzakelijk dat er wordt geïnvesteerd in behoud en vernieuwing van dit oude havengebied'', aldus Ronald Paul, operationeel directeur van het havenbedrijf. De Botlek werd aangelegd tussen 1955 en 1960 en huisvest met name petrochemische industrie en tankopslag.

De baggerwerkzaamheden worden net zo aangepakt als regulier onderhoudswerk in de havens en op de rivier. Ze zullen volgens het havenbedrijf geen hinder veroorzaken voor de omgeving, de scheepvaart of de medewerkers in de haven.

Met de betrokken waterschappen zijn afspraken gemaakt over compensatie voor eventuele verzilting. Die zou kunnen optreden doordat het zoute water van de Noordzee verder landinwaarts kan doordringen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden