Transport Online - Dijksma voert druk op NS en ProRail op om HSL

Dijksma voert druk op NS en ProRail op om HSL

Dijksma voert druk op NS en ProRail op om HSL
03-10-2017 00:26 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - NS en ProRail hebben in de eerste helft van het jaar ,,ronduit tegenvallend'' gepresteerd op de hogesnelheidslijn tussen Schiphol en België. Dat vindt staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu), die met dat oordeel de druk op beide bedrijven opvoert. Ze deelde eerder al boetes uit en onderzoekt of ze de spoorverbinding aan concurrenten wil gunnen.

De Intercity Direct die op het traject rijdt, had in de eerste zes maanden van 2017 zo vaak vertraging dat opnieuw een boete dreigt. Dijksma "verwacht van NS en ProRail dat zij er alles aan zullen blijven doen om zich in de tweede helft van dit jaar te revancheren'', schrijft ze aan de Tweede Kamer. Maar de twee bedrijven hebben de bewindsvrouw laten weten dat ze niet durven te beloven dat er in het restant van dit jaar genoeg verbetert.

Om de reizigers tegemoet te komen, betalen die buiten de spits binnenkort geen toeslag meer om met de Intercity Direct te reizen. De regeling gaat nog voor het eind van het jaar in en wordt betaald uit de boetepot. Tot die - na een maand of drie, schat Dijksma - leeg is.

Dijksma trekt verder 60 miljoen euro uit om de infrastructuur van de HSL te verbeteren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions