Clicky


Nieuwe DAF's CF voor Van den Broek Logistics

Nieuwe DAF's CF voor Van den Broek Logistics
02-10-2017 17:21 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HELMOND - De nieuwe DAF CF is wendbaar, biedt een lage instap en goed zicht op de weg – prettige eigenschappen in het distributiewerk. En voor Van den Broek Logistics zijn het doorslaggevende factoren om voor de nieuwe generatie CF te kiezen. DAF-dealer Loven in Helmond heeft op 30 september veertien exemplaren geleverd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Jan van Keulen, Managing Director van DAF Nederland. Later volgen nog zes exemplaren.

"De nieuwe DAF CF heeft een cabine die vooral aan de voorzijde opvallend slank is. Je hebt goed zicht op de omgeving, mede door de lage zitpositie. De CF past daardoor goed bij onze werkzaamheden", zegt directeur Willie van den Broek. "In distributie is manoeuvreren immers vaak nodig. Dan is zicht vlak voor en naast de cabine heel fijn en veilig. Het scheelt ook in schadekosten. Dus ja, de keuze voor een nieuwe serie CF was snel gemaakt. En we verwachten bovendien gunstiger gebruikskosten door het lage brandstofverbruik van de nieuwe CF en een lange onderhoudsinterval van 200.000 kilometer."

Plezierige instap

Van den Broek prijst ook de lage en plezierige instap. Dat stapt sneller in. "Dat waardeer je gauw als je veertig keer per dag moet instappen. Wat heel normaal is voor een distributiechauffeur."

Het wagenpark van Van den Broek Logistics bestaat met de jongste aanwinsten nu uit 78 voertuigen. Door de order is het aantal DAF-trucks gestegen tot 30. Het zijn vooral CF-trekkers. Er is één DAF XF. Van den Broek: "Het transport doen we met name binnen Nederland, van en naar distributiecentra. Dan is de CF toch het meest geschikt. De lading bestaat vooral uit food-gerelateerde producten en gebruiksartikelen. Voor een deel gaat het om temperatuurgecontroleerd transport."

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen stroomt door de aderen van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing BV. Beide ondernemingen streven voortdurend naar innovatie op het gebied van logistieke processen. "Om te laten zien dat we het MVO Mission Statement ook daadwerkelijk in de praktijk brengen, zijn we als een van de weinige bedrijven in de transportsector gecertificeerd voor de MVO Prestatieladder Niveau 3. Samen met onze ISO 9001- en IFS Logistics-norm, alsmede SKAL voor biologische goederen, vormt dit het Integraal Managementsysteem."

"Om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook een ‘beeld’ te geven, is een speciaal logo ontworpen. Het paard met de wagen dat dit logo siert, staat voor ons symbool voor de oorsprong van het transport, toen CO2 en NOx-uitstoot nog minimaal waren. Ons MVO-logo is te zien op de vlaggen voor onze panden en achter op ons materieel."