Clicky

 Oud-presentator Dick Passchier overleden

Oud-presentator Dick Passchier overleden
02-10-2017 14:03 | Showbizz | auteur ANP

KOLLUM - Voormalig tv-presentator Dick Passchier is overleden. Hij stierf afgelopen vrijdag onverwacht op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Kollum (Friesland), liet de KRO-NCRV aan het ANP weten.

Passchier, bijna zestig jaar getrouwd en vader van drie zoons, presenteerde bij de NCRV vanaf halverwege de jaren zestig grote live-spelshows op televisie zoals Zeskamp, Spel zonder grenzen, Tweekamp en Stedenspel.

Hij maakte in 1965 zijn tv-debuut met het spelprogramma Interland vanuit Brussel. Hierin nam een Belgisch team het op tegen een Nederlands team. Passchier, die als jongetje graag bij de radio wilde, voelde zich meteen thuis op televisie. Het programma ging vanaf 1968 door als Zeskamp en een jaar later begon de internationale variant: Spel zonder grenzen, waarbij een Nederlands team het opnam tegen een ander land. Ook scoorde hij met de tv-quiz Tweekamp, waarin middelbare scholieren tegen elkaar streden.

De presentator deed verder het culturele radio-magazine Pick up over nieuw verschenen grammofoonplaten en het lunchpauzeprogramma Twaalfuurtje. Ook verzorgde hij tussen 1973 en 1980 het commentaar op het jaarlijkse defilé op 30 april voor koningin Juliana op Paleis Soestdijk en deed hij dit in 1981 bij de eerste Koninginnedagviering met koningin Beatrix en prins Claus. Passchier was verder bekend als pannellid van Zo Vader, Zo Zoon.

KRO-NCRV zegt in een reactie: "Wij zijn hem dankbaar voor wat hij voor de NCRV en de Nederlandse televisie heeft betekend. Wij wensen zijn familie sterkte bij dit verlies.''

Zijn uitvaart vond maandag plaats in besloten kring.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats