Clicky

 Vrachtwagenchauffeur rijdt met gemanipuleerde vrachtwagen 150 kilometer per uur over de Franse A16

Vrachtwagenchauffeur rijdt met gemanipuleerde vrachtwagen 150 kilometer per uur over de Franse A16
02-10-2017 11:22 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BOULOGNE-SUR-MER(F) - Vorige week woensdag is een Ierse vrachtwagenchauffeur opgepakt nadat hij met 150 kilometer per uur over de Franse A16 reed. Afgelopen vrijdag moest hij verschijnen voor de rechtbank in Boulogne-sur-Mer. Zijn proces werd echter uitgesteld tot 11 oktober. Hij is voorlopig vrijgelaten.

Woensdagavond 27 september rond 19:15 uur reed de Ierse chauffeur met een uitzonderlijk hoge snelheid over de A16 voorbij de afslag Marck-Ouest in de richting van Dunkerque-Calais. Een politieteam viel direct de hoge snelheid op en wist de man bij de afrit Coquelles te stoppen.

De bestuurder, een 29-jarige Ierse man, bleek niet minder dan 150 kilometer per uur te rijden. Uit onderzoek blijkt dat de motor en electronica ven de vrachtwagen waren gemanipuleerd om zo meer dan de toegestane snelheid te kunnen rijden. Tevens bleek de nummerplaat vals.

Daarnaast bleek de man ook nog eens 1,6 promille alcohol te blazen. 

De Ier werd gearresteerd en in bewaring gesteld. Vrijdag moest hij voor de rechter verschijnen. Daar bekende hij dat zowel de tachograaf als de snelheidsbegrenzer waren gemanipuleerd om zo sneller en langer te kunnen rijden.

Omdat de man eigenaar is van een transportbedrijf met nog twee werknemers heeft de verweerder gevraagd zin proces uit te stellen. De zitting is verplaatst naar 11 oktober. Hij is zolang in vrijheid gesteld maar moest zijn paspoort inleveren en hij mag Frankrijk niet verlaten daarnaast heeft hij een rijverbod gekregen in Frankrijk in afwachting van zijn proces.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions