Clicky

 
Transport Online - FNTR stelt ultimatum vanwege 'Calais-problematiek' [+video]

FNTR stelt ultimatum vanwege 'Calais-problematiek'

FNTR stelt ultimatum vanwege 'Calais-problematiek' [+video]
02-10-2017 11:12 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - Afgelopen vrijdag 29 september heeft de FNTR (Franse wegvervoersorgansisatie voor werkgevers) van Pas-de-Calais een ultimatum gesteld aan de staat. Volgens wegvervoerders is de migratiedruk in Calais weer "onhoudbaar" geworden nu het aantal migranten weer exceptioneel groeien. Dit veroorzaakt volgens de FNTR een toename van de schade aan vrachtwagens en lading.

De FNTR eist dat de situatie voor eind oktober is verbeterd. En anders? "Zullen we actie ondernemen, desnoods leggen we Calais lam", zegt de organisatie.

In een persbericht reageert de prefect van Pas-de-Calais, Fabien Sudry, op de werkgeversorganisatie. "Er worden al 400 politieagenten ingezet om het ontstaan van een nieuw kamp te voorkomen." Volgens de prefect zijn er slechts 450 migranten aanwezig en niet 650 zoals de FNTR beweerd.

Volgens Sudry is het aantal migranten dat in vrachtwagens is ontdekt zelfs "drie keer lager dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl het aantal aanvallen en inbraken in vrachtwagens is gedaald met een kwart".

Ook de blokkadepogingen door migranten op de snelwegen rondom de haven van Calais zouden volgens Sudry "minder frequent zijn dan vorig jaar".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions