Transport Online - 'Politie voorkomt terroristische overval'

'Politie voorkomt terroristische overval'

'Politie voorkomt terroristische overval'
30-09-2017 20:34 | Buitenland | auteur ANP

BREMEN - De politie van Bremen heeft zes personen gearresteerd die van plan zouden zijn geweest een juwelier in Osterholz-Scharmbeck te overvallen. Met de buit wilden ze de aankoop van automatische geweren financieren. Volgens Welt am Sonntag zijn enkele verdachten radicale moslims.

Een van de aangehouden mannen komt uit Frankrijk, waar hij volgens de inlichtingendiensten in "jihadistische kringen'' verkeerde. Verder zijn er twee Algerijnen, twee Libanezen en een Duitser opgepakt. Het Openbaar Ministerie wilde zaterdag niets zeggen over de mogelijk terroristische achtergrond van de verijdelde misdaad. De Fransman blijft voorlopig zeker in hechtenis, net als een andere verdachte.

Welt am Sonntag zegt op de site zegt dat de Duitse autoriteiten een tip hebben gekregen dat Franse islamitische militanten plannen beraamden om in Duitsland zware wapens en machinepistolen te bemachtigen, mogelijk om aanslagen mee te plegen. Het benodigde geld moest komen uit roofovervallen. Een grootschalig onderzoek, waaraan ook de federale politie en de Franse veiligheidsdienst meewerkten, was al verscheidene weken aan de gang.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions