Transport Online - Hoekstra Logistiek bouwt nieuw crossdock in Sneek

Hoekstra Logistiek bouwt nieuw crossdock in Sneek

Hoekstra Logistiek bouwt nieuw crossdock in Sneek
30-09-2017 19:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SNEEK - Aan de Schoenmakersstraat in Sneek bouwt Hoekstra Logistiek de komende maanden aan een nieuw crossdock om de sterke toename van het aantal orders te kunnen verwerken. De nieuwbouw krijgt een inhoud van 27.000 m3 met 32 docklevelers. BouwGroepNoord uit Drachten tekent voor de realisatie van de nieuwe loods en de revitalisering van bestaande terreinen en gebouwen, oplevering staat gepland voor 1 april 2018.

Hoekstra groeit de laatste jaren sterk in met name de dienstverlening voor webshops welke volumineuze en kwetsbare goederen door hen laten verwerken en vervoeren naar particulieren in Nederland en Vlaanderen. Steeds meer goederen, zoals sanitair, (tuin)meubelen, bouwmaterialen, verwarming en dergelijke wordt in Sneek opgeslagen en op order klaargezet en van hieruit gedistribueerd naar de consument. Bij die consument zorgt Hoekstra door zogenaamde serviceleveringen vaak ook voor het uitpakken en plaatsen van de spullen en waar nodig montage.

In het bestaande crossdock werd het steeds lastiger om in een steeds kortere tijdsperiode de groeiende orderstroom te verwerken. Daarnaast werd nu op drie externe locaties in Sneek opslagruimte gehuurd. Na de nieuwbouw wordt het bestaande crossdock omgebouwd tot warehouse en zal er vooreerst weer voldoende ruimte zijn om op eigen terrein alle goederen op te slaan.

Tegelijkertijd met de start nieuwbouw wordt ook een nieuw warehousemanagementsysteem in gebruik genomen (WICS) waarbij opdrachtgevers de operatie in het warehouse voortdurend kunnen volgen, scanning verder wordt doorgevoerd en zo wordt gestreefd naar een zo efficiënt mogelijke werkwijze waarbij het streven is de klant voortdurend positief te blijven verrassen door korte doorlooptijden en extra service.

Hoekstra is een bijna 90 jaar oud familiebedrijf in logistieke dienstverlening waar 110 medewerkers samen werken aan kwaliteit in logistiek.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen