Clicky


 


'Veilig vervoer door samenwerking Kruidvat met transportbredrijven'

'Veilig vervoer door samenwerking Kruidvat met transportbredrijven' [+video]
30-09-2017 10:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIJKERK - Met als uiteindelijk doel nul verkeersdoden in het transport hebben een drietal grote vervoerders en drogisterijketen Kruidvat een lijst met afspraken ondertekend die daadwerkelijk moeten bijdragen aan meer veiligheid in transport. De ondertekening vond vandaag plaats bij de Dag van Veilig Transport in Nijkerk waar TVM verzekeringen vandaag enkele honderden beroepschauffeurs onderscheidde vanwege schadevrij gereden jaren.

Projectleider Marco Kranenbroek van adviesbureau BRICKLOG spreekt van een unieke samenwerking. “De Safety Deal ‘Vertrouwen op Veiligheid’ is uniek in zijn soort. Het is de eerste keer dat er op papier in de gehele keten met alle betrokken partijen bindende afspraken zijn gemaakt die de gedragsverandering inzake echt te kunnen vertrouwen op veiligheid ook werkelijk borgen.”

In de deal gaat het hier over strikte naleving rij- en rusttijden, naleving andere wet en regelgeving, cultuur van vertrouwen en elkaar aanspreken op gemaakte afspraken. Uitgangspunt van de Safety Deal is dat de gehele keten verantwoordelijk is voor het verhogen van vertrouwen. Verhoging van vertrouwen leidt tot verbetering van het proces en meer veiligheid in de gehele keten. Ziekte verzuim zal hierdoor verminderen en de aantrekkingskracht voor het beroep chauffeur zal groter worden op een steeds krappere arbeidsmarkt.

Marco Kranenbroek: “Het is helaas nog steeds zo dat de transportsector niet bij iedereen een even goed imago heeft. Het wordt door velen ervaren als onveilig en een noodzakelijk kwaad. Werkelijkheid is dat er heel wat bedrijven en chauffeurs zich elke dag weer inzetten om het transport veilig en vlot te laten verlopen. Met deze Safety Deal willen we deze inzet steunen en borgen.”

Begin 2016 zijn een aantal partijen gezamenlijk een project aangegaan. Een project met een duidelijk doel: “Creëer Vertrouwen op Veiligheid in de Retail distributie door middel van gedragsverandering met alle betrokken partijen”.

Eind september 2016 is er besloten door deze partijen om te komen tot een SAFETY DEAL. Een document, bindend en boeiend, welke het begin of basis is voor gedragsverandering voor meer vertrouwen op veiligheid.

Naast Retailer Kruidvat hebben vervoerders Peter Appel Transport, St. van den Brink, Cornelissen, transportverzekeraar TVM en adviesbureau BRICKLOG voor concept en project begeleiding deze stap gezet.

Het resultaat van de vastgelegde afspraken is volgens Tom van Staveren (Manager Risk & Safety bij Peter Appel Transport) baanbrekend in de historie van de Nederlandse transport en logistiek. “Het feit dat dit de eerste keer is dat de gehele keten betrokken is en we uiteindelijk gedragsverandering willen bewerkstelligen om echt vertrouwen op veiligheid te creëren, maakt het project uniek in zijn soort.”

Rijswaterstaat heeft inmiddels de Safety Deal omarmd en zal op 4 oktober aanstaande de zes initiatiefnemers in het zonnetje zetten.

Foto's

 • Cornelissen
  Cornelissen
 • J.Roeland
  St vd Brink
 • J.Roeland
  PETER APPEL
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  peter appel

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats