Wateroverlast na zware buien

Wateroverlast na zware buien [+foto's]
29-09-2017 21:33 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Op verschillende plaatsen is vrijdag aan het eind van de middag wateroverlast ontstaan na zware regenbuien. Vooral in Noord-Holland kwamen veel meldingen binnen van ondergelopen kelders en straten die blank kwamen te staan.

De brandweer kreeg meldingen uit onder meer Amsterdam, Aalsmeer, IJmuiden en Wormerveer. In de noordwestelijke Randstad viel in korte tijd 22 millimeter regen.

Het Stedelijk Museum in Amsterdam kreeg te maken met een lekkage. Volgens een woordvoerder van het museum regende het zo hard, dat een klein stukje lood werd weggeslagen dat was geplaatst bij de aanhechting van de oud- en nieuwbouw. Het water is inmiddels opgeruimd, maar een muur moet uitdrogen. Kunst raakte er niet beschadigd. De aannemer gaat vrijdagavond nog het dak op om de problemen te verhelpen.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het midden, noorden en oosten van het land in verband met de zware buien, die gepaard kunnen gaan met onweer. Op sommige plaatsen kan veel neerslag vallen in korte tijd, wat aanleiding kan zijn voor overlast, aldus het KNMI.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden