Clicky


Franse vrachtwagenchauffeurs willen acties volgende week intensiveren na gesprek met regering

Franse vrachtwagenchauffeurs willen acties volgende week intensiveren na gesprek met regering [+foto&video]
29-09-2017 10:04 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS - Donderdagmiddag hebben vertegenwoordigers van de Franse transportsector een gesprek gehad met een vertegenwoordiger van de regering in de persoon van de minister van Transport Elisabeth Borne. Dit gesprek werd gevoerd naar aanleiding van de acties die Franse vrachtwagenchauffeurs voeren sinds afgelopen maandag. De acties zijn gericht tegen de hervormingen van het arbeidsrecht die de regering Macron wil doorvoeren.

Tijdens het vijf uur durende gesprek werd aan de vakbonden niets concreets beloofd, sterker nog, tijdens het gesprek zou zijn gebleken dat de financiële gevolgen voor de transportsector nog slechter uitpakken dan gedacht.

Het is volgens Jérôme Vérité (vakbond CGT) een klap in het gezicht voor de transportsector die al in zwaar weer verkeert. Na vijf uur gooide vakbond CGT de deur dicht en beëindigde het vruchteloze gesprek.

Vakbonden FO en CGT hebben aangekondigd hun leden te raadplegen om de acties volgende week te intensiveren.

Een nieuw gesprek met de regering staat gepland voor woensdag 4 oktober.

10:00 uur - De acties en blokkades gaan in Frankrijk intussen gewoon door. Zo werd er rond 10:00 uur een langzaam-aan-actie gehouden richting de haven Edouard Herriot in Lyon.