Clicky


Kaderleden DHL solidair met collega's e-Commerce

Kaderleden DHL solidair met collega's e-Commerce
28-09-2017 11:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De landelijke kadergroep DHL heeft gisteren hun steun gegeven aan de collega’s bij het bedrijfsonderdeel e-Commerce. De groep met kaderleden van de bedrijfsonderdelen Express, Aviation, Parcel en Parcel e-Commerce nam met grote meerderheid een solidariteitsbetuiging aan voor de werknemers bij dat laatste onderdeel.

DHL hanteert voor de werknemers van e-Commerce een cao die al lange tijd niet opnieuw is afgesproken. Volgens deze cao worden de werknemers per bezorgd pakketje betaald. Veel bezorgers doen het werk met hun eigen auto.

FNV vindt dat deze cao niet meer gehanteerd mag worden. FNV-bestuurder Reinier Stroo: “Werknemers halen onder de oude cao niet het niveau van de cao beroepsgoederenvervoer. Dat is de standaard in de sector. Die moet worden toegepast. Aan de betaling per bezorgd pakje, stukloon dus, moet een einde komen. Sommige bezorgers halen in die constructie het minimumloon niet eens. Dat is ongehoord.”

Discussie was er wel over de steunbetuiging. Enkele kaderleden vrezen voor hun baan als DHL uurloon moet betalen omdat het bedrijf de kosten niet zou kunnen dragen. Een vrees die volgens andere kaderleden ongegrond is, nu de economie en zeker de pakketbezorging op volle toeren draait.