Scania in beroep tegen kartelboete Brussel

Scania in beroep tegen kartelboete Brussel
27-09-2017 20:28 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

BRUSSEL - Scania gaat in beroep tegen een kartelboete van 880,5 miljoen euro die door de Europese Commissie is opgelegd aan de vrachtwagenfabrikant. Volgens Brussel heeft het Zweedse bedrijf zich schuldig gemaakt aan schending van het Europese mededingingsrecht. Maar daar is Scania het niet mee eens.

Scania had van 1997 tot 2011 met vijf andere fabrikanten verboden prijsafspraken gemaakt. Daarnaast berekende het kartel de kosten van nieuwe technologieën voor strengere emissieregels door aan klanten. Scania zou een "heel actief" kartellid zijn geweest, aldus Brussel.

De praktijken kwamen in 2011 aan het licht toen de commissie na een tip van Volkswagendochter MAN bij de bedrijven binnenviel. MAN kreeg daarom immuniteit en hoeft niets te betalen. De andere vier bekenden ook schuld waardoor ze korting kregen op de boetes. Die werden in juli vorig jaar al bepaald en bedroegen totaal 2,9 miljard euro.

Scania benadrukt volledig aan het onderzoek te hebben meegewerkt. "We hebben alle boeken geopend. Wij zijn het echter niet eens met de mening van de commissie dat wij aan een kartel meededen'', aldus het bedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden