Transport Online - Nieuw groot distributiecentrum Bol.com geopend

Nieuw groot distributiecentrum Bol.com geopend

Nieuw groot distributiecentrum Bol.com geopend
27-09-2017 15:38 | Algemeen | auteur ANP

WAALWIJK - Bol.com heeft officieel zijn grote nieuwe distributiecentrum in Waalwijk in gebruik genomen. Het pand meet zo'n acht voetbalvelden en op termijn is er plek voor circa 2000 werknemers.

Volgens algemeen directeur Huub Vermeulen kan de webwinkel door het nieuwe complex nog meer producten op dezelfde dag aan huis afleveren. Er kunnen circa 1 miljoen verschillende artikelen tegelijk op voorraad liggen. Dat is veel meer dan de ongeveer 300.000 stuks bij het oude distributiecentrum van Bol.com, dat overigens in gebruik zal blijven.

Nieuw is dat PostNL inpandig sorteerwerkzaamheden gaat verrichten en vanuit deze locatie gaat bezorgen. "Zo slaan we een transportstap over'', benadrukt Vermeulen.

Bol.com heeft ook al een optie genomen op grond naast het complex, zodat er over een paar jaar nog verdere uitbreiding mogelijk is. Wanneer die extra capaciteit precies nodig zal zijn, durft Vermeulen nog niet te zeggen.

Volgens de directeur liet Bol.com afgelopen jaren telkens gemiddeld zo'n 30 procent omzetgroei zien. Hij gaat ervan uit komende tijd een sterke lijn van groei door te zetten, zonder concrete cijfers te noemen.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen