Transport Online - Ryanair schrapt ook in winter vluchten

Ryanair schrapt ook in winter vluchten

Ryanair schrapt ook in winter vluchten
27-09-2017 15:26 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBLIN - Luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt ook vanaf november nog vluchten. Daarmee schopt de luchtvaartmaatschappij de reisplannen van nog eens zo'n 400.000 reizigers in de war.

De Ierse prijsvechter zet vanaf november tot en met maart slechts 375 van zijn 400 vliegtuigen in. Vanaf april gaat het om 435 van 445 vliegtuigen. Volgens de maatschappij gaat het om minder dan een vlucht per dag die geannuleerd wordt.

Ryanair zet de stap om de roosterproblemen onder controle te krijgen. Die leidden tot vertragingen en daarom besloot het bedrijf de afgelopen maand al om vluchten te schrappen. Door de groeiplannen op een lager pitje te zetten is minder personeel nodig en ontstaat er ruimte om al het personeel verlof op te laten nemen. Het bedrijf kondigt daarnaast stappen aan om roosterproblemen in de toekomst te voorkomen.

De door de nieuwe annuleringen getroffen reizigers zijn overgeboekt of hebben hun geld teruggekregen. Daarnaast biedt Ryanair hen een voucher aan van 40 euro per vlucht. Ook de 315.000 reizigers die in september en oktober door annuleringen waren getroffen krijgen zo'n voucher. Dat bedrag komt volgens de maatschappij bovenop de wettelijke compensatie die ze krijgen.

Door het inzetten van minder vliegtuigen gaat de maandelijkse groei van Ryanair tot maart omlaag van 9 procent naar 4 procent. Voor heel het gebroken boekjaar 2017, dat in maart eindigt, komt de groei naar verwachting uit op 7,5 procent. Het jaar erna verwacht Ryanair een groei van 7 procent op jaarbasis.

De kosten van de annuleringen en de aangeboden compensatie schat Ryanair in op maximaal 50 miljoen euro. De prijsvechter houdt vast aan zijn voorziene winst na belastingen voor dit boekjaar van tussen de 1,4 miljard euro en 1,45 miljard euro. Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers volgende maand geeft het bedrijf daar een update over.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions