Clicky

 
Transport Online - 37-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur met 65 kilo drugs gepakt in Denemarken

37-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur met 65 kilo drugs gepakt in Denemarken

37-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur met 65 kilo drugs gepakt in Denemarken
27-09-2017 12:01 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

NAESTVED(DK) - Een 37-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur is begin dit jaar in Denemarken opgepakt voor het smokkelen van 35 kilogram cocoaïne en 30 kilogram Phenacetine en zit sindsdien vast in de gevangenis in het Deense Næstved.

De vondst vond al op 21 februari 2017 plaats maar de politie heeft het voorval tot nu stilgehouden in de hoop de afzenders en/of ontvangers van de drugs te traceren.

In een geheime ruimte in de koeloplegger van de Nederlander werd 35 kilogram cocaïne gevonden en 30 kilogram Phenacetine. Phenacetine wordt gebruikt om met de cocoaïne te vermengen waardoor een nog krachtigere cocoaïne ontstaat. Normaal wordt Phenacetine gebruikt voor het vervaardigen van pijnstillers.

De straatwaarde van de drugs wordt geschat op 33 miljoen Deense Kronen, wat gelijk staat aan ongeveer 4,4 miljoen euro. Naast de cocaïne werd ook een kleine hoeveelheid, 126 gram, amfetamine gevonden in zijn vrachtwagen.

De 37-jarige Nederlander ontkent op de hoogte te zijn geweest van de drugs in zijn vrachtwagen. In november zal de rechtzaak tegen hem dienen. De politie heeft nog geen afzenders dan wel ontvangers weten te traceren maar het onderzoek is nog altijd in volle gang.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions