Clicky

 
Transport Online - Unieke Renault Trucks K 6x6 voor Induron B.V.

Unieke Renault Trucks K 6x6 voor Induron B.V.

Unieke Renault Trucks K 6x6 voor Induron B.V.
27-09-2017 10:41 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

RAALTE - Voor de reiniging van riolen op bouwterreinen heeft Induron B.V. in Raalte een Renault Trucks K 380 6x6 bouwtruck in gebruik genomen. De combinatie van de Renault Trucks K 6x6 met een rioolreinigingsopbouw is de eerste in Nederland. Een belangrijk argument om te kiezen voor de Renault Trucks K is het prestatievermogen van de vliegwiel-aangedreven PTO, waarmee 2.000 Nm koppel kan worden overgebracht op de pompen. Ook de robuustheid en het soepele rijgedrag werden positief ontvangen. De truck is geleverd door Renault Trucks-dealer Nijwa in Zwolle.

Het vliegwiel-PTO levert de zware hogedruk- en vacuümpompen 200 Nm extra koppel bovenop de 1.800 Nm van de 380 pk Euro-6 motor. “Van de truckmerken die we hebben uitgenodigd om mee te denken in de oriënterende fase, was Renault Trucks de enige die dit kon leveren”, aldus Eduard Veenhuis, mede-eigenaar van Induron.

Onverhard terrein

Het bedrijf uit Raalte is gespecialiseerd in de inspectie, reiniging en renovatie van rioleringen. Veenhuis: “We hadden hiervoor al de beschikking over een 4x4 reinigingsvrachtwagen en een 4x4 inspectievoertuig. Met de Renault K 380 6x6 kunnen ook werkzaamheden in moeilijk begaanbaar, onverhard terrein worden uitgevoerd, wat uniek is in deze branche.”

Voor optimale grip op deze ondergrond zijn alle drie de aangedreven 9-tons assen van de Renault Trucks K bouwtruck voorzien van Super Single-banden. De geautomatiseerde Optidriver-versnellingsbak met off-roadmodus past de schakelstrategie automatisch aan voor een soepel rijgedrag op bouwterreinen.

Zware bouwtoepassingen

Een andere bijzonderheid is de rioolreinigingsopbouw, gerealiseerd door het Poolse bedrijf PK Gamon. “Een merk waar wij direct een goed gevoel bij hadden”, vertelt Eduard Veenhuis.

“Renault Trucks Nederland heeft in samenwerking met het dealernetwerk in Polen de opbouw voorbereid en in goede banen geleid. Ook wat betreft de techniek en uitstraling van de Renault Trucks K zijn we zeer te spreken. De Renault Trucks K is gebouwd voor buitengewoon zware bouwtoepassingen, alles aan de truck is sterk en robuust. Het rijgedrag daarentegen lijkt op dat van een personenauto. We zijn er zeer content mee.”

Foto's

 • Hendrik Kelholt
  Hendrik Kelholt
 • Van Dodewaard
  Van Dodewaard
 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden