Clicky


Politie houdt 14-jarige zoon van omgebracht echtpaar Katlijk aan

Politie houdt 14-jarige zoon van omgebracht echtpaar Katlijk aan
26-09-2017 19:24 | Binnenland | auteur ANP

KATLIJK - [update 20:30 uur] De politie heeft de 14-jarige zoon aangehouden van de man en vrouw die dinsdag dood werden gevonden in het Friese dorp Katlijk. De jongen wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van zijn ouders.

Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt. De lichamen van de 63-jarige man en 62-jarige vrouw werden gevonden in een woning aan de Schoterlandseweg in Katlijk bij Heerenveen. De woning is onderdeel van een groot huis in een landelijke omgeving. In het pand is ook een cursusruimte. Bewoners van een ander deel van de woonboerderij vonden de slachtoffers.

De slachtoffers hadden drie zoons. De 14-jarige verdachte is de jongste van de zonen. De politie sprak dinsdag eerder op de dag met de oudere broers. De politiewoordvoerder wil niet zeggen waar de jongste zoon is aangehouden en hoe de slachtoffers om het leven zijn gekomen. De jongen wordt woensdagochtend verhoord.

De omgeving van het huis was dinsdag afgezet. Een speciale politie-eenheid met kogelwerende vesten en honden was na de vondst enige tijd in touw omdat de dader of daders mogelijk nog in de omgeving waren. De medebewoners zijn opgevangen en ergens anders ondergebracht

Het gezin was niet in beeld bij hulpverleningsinstanties. Dit zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen in een reactie. "Het is op dit moment nog niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. De politie is nog bezig met een onderzoek en dat moeten we eerst afwachten'', zegt Van der Zwan.

"Katlijk is een kleine gemeenschap van zo’n zeshonderd inwoners, waar iedereen met elkaar meeleeft. Zo'n gebeurtenis maakt diepe indruk op de mensen. Ik houd nauw contact met het dorp. Om te horen wat er leeft, welke vragen er zijn, en waar we mogelijk kunnen helpen. Voorop staat nu wat de mensen hier nodig hebben. Ons medeleven gaat uit naar de naasten. We wensen hen veel sterkte toe."