Transport Online - Lufthansa investeert miljard in Eurowings

Lufthansa investeert miljard in Eurowings

Lufthansa investeert miljard in Eurowings
26-09-2017 16:53 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

FRANKFURT - Lufthansa investeert op korte termijn circa 1 miljard euro in uitbreiding van de vloot bij prijsvechter Eurowings. Als het aan de Duitse luchtvaartgroep ligt komen er ruim tachtig vliegtuigen bij, goed voor zo'n 3000 extra banen bij met name het vliegend personeel.

Of dat lukt is wel afhankelijk van de uitkomst van onderhandelingen over de aankoop van toestellen van de failliete branchegenoot Air Berlin. Daarna moeten ook de mededingingsautoriteiten nog akkoord gaan. Als dat allemaal lukt, kan Eurowings volgens Lufthansa-baas Carsten Spohr "een beslissende stap voorwaarts'' zetten.

Air Berlin werd vorige maand failliet verklaard en houdt vrijwel zeker op te bestaan. Dankzij een noodkrediet van de Duitse overheid gaan veel vluchten nog altijd door. Dat geld mag evenwel alleen gebruikt worden om tijd te winnen zodat voor zoveel mogelijk onderdelen een koper kan worden gezocht.

Lufthansa heeft al langer twintig vliegtuigen plus bemanning van Air Berlin op huurbasis in gebruik. Voor vijftien van die toestellen is een koopovereenkomst gesloten en het bedrijf heeft een optie op de resterende vijf. Daarnaast wil de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij onder meer dochterbedrijf Niki overnemen van Air Berlin.

Maar Lufthansa is niet de enige gegadigde. Air Berlin onderhandelt ook nog met de Britse prijsvechter easyJet, die zijn zinnen heeft gezet op enkele tientallen toestellen. De curator heeft andere potentiële kopers inmiddels bedankt voor de moeite.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen