Clicky


'Reining Transport stopt met rijden naar Groot-Brittannië'

'Reining Transport stopt met rijden naar Groot-Brittannië'
25-09-2017 09:41 | Transport | auteur Redactie [FE]

KOLHAM - Reining Transport heeft besloten niet meer naar Groot-Brittannië te rijden. Het transportbedrijf uit Kolham nam dit besluit vanwege het toenemende geweld door vluchtelingen in met name Calais. Dat meldt directeur Gerrit Hes maandagochtend in De Telegraaf.

Hes zegt niet te willen afwachten tot de eerste doden of ernstig gewonden vallen. "Ik demp de put precies op het moment dat het kalf nog niet verdronken is", zegt hij.

Volgens Reining wordt er weinig aan het vluchtelingenprobleem gedaan: "De rekening van het vluchtelingenprobleem wordt wel heel erg in onze schoenen geschoven, terwijl wij er part noch deel aan hebben. Wij rijden te goeder trouw door Europa, maar worden behandeld als mensensmokkelaars. Dat is toch absurd.”

Reining Transport zou in de afgelopen tijd al voor tienduizenden euro's aan boetes hebben gekregen vanwege het aan boord hebben van vluchtelingen. Hier staan boets van 900 euro op. Daarnaast wijst Hes erop dat de vracht ook nog eens wordt afgekeurd wanneer er verstekelingen worden gevonden. Een enorme kostenpost. Volgens het bedrijf heeft dit hen al ruim drie ton schade gekost.

Lees het hele interview met directeur Gerrit Hes vandaag in De Telegraaf.