Clicky


Speler ernstig gewond tijdens voetbalwedstrijd

Speler ernstig gewond tijdens voetbalwedstrijd
25-09-2017 00:55 | Binnenland | auteur ANP

CULEMBORG - [update] De politie heeft een verdachte opgepakt na een uit de hand gelopen ruzie tijdens een voetbalwedstrijd in Culemborg. Daar raakte een 25-jarige inwoner van Utrecht ernstig gewond. De politie meldde zondagavond laat een verdachte te hebben opgepakt op verdenking van poging tot doodslag of zware mishandeling.

Agenten arriveerden op het sportterrein aan de Pinksterbloem na een melding dat er een grimmige sfeer was op het veld en dat een speler onwel was geworden. Het slachtoffer maakte deel uit van het bezoekende elftal uit Utrecht. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie wil weten wat er precies is gebeurd en vraagt ooggetuigen zich te melden.

Voetbalclub Nieuw Utrecht stelde in een verklaring dat het toestand van het slachtoffer stabiel is. De ruzie begon volgens voorzitter Efrail Atak "omdat het slachtoffer pingelde in plaats van de bal naar de dader af te spelen''. Daarna ontstond volgens de club een woordenwisseling. "Er is verder niet geslagen. Opeens was er die kopstoot'', aldus Atak.

De dader speelde pas twee weken bij de club, maar is inmiddels niet meer welkom. "We kennen hem dus nog niet zo goed. Dat gaat ook niet meer gebeuren, want na onderling overleg hebben we besloten dat hij bij ons nooit meer zal voetballen'', meldde de voorzitter. "Als iemand de bal niet afspeelt, reageer je niet op deze manier. Hij is bij deze geroyeerd.''